13 Eylül 2009 Pazar

İlmek Atlamalı Yeşil Kazak Modelleri

İlmek Atlamalı Yeşil Kazak Modelleri

Örnek denemesi: 18 ilm ve
16,5 sıra ilmek uzatmalı desen çift kat iplikle =10×10 cm.
Arka parça: Çift kat iplikle 97 ilm. başlayın. 1 dönüş sırası yüz örün. Sonra ilmek uzatmalı desende örnek şeması B ile devam edin, bunun için 1.-6. sıraları 9 kez örün= 54 R, sonra ab 55. sıradan devam edin. İlmek uzatmalı desenin 39 cm = 62 sırasından sonra her iki yanda kol evlerini B örnek şemasına göre çalışın= 77 ilm. Kol evi yüksekliği 15 cm = 24 sıra olunca yuvarlak yaka açıklığı için ortadaki 23 ilm. kapatın ve iki tarafı ayrı örün. İç kenarda daha fazla yuvarlaklık için her 2. sırada 2 kez daha her defasında 3 ilm. kapatın. İzleyen sırada kalan 21 omuz ilmeğini kapatın. Diğer tarafı karşıt olarak aynı şekilde tamamlayın
Ön parça: Arka parça gibi örün, ancak daha derin yaka açıklığı ile. Bunun için örnek şemasının 74. sırasında ortadaki 13 ilm. kapatın ve iki tarafı şemada gösterildiği şekilde ayrı örün. İç kenarda daha fazla yuvarlaklık için her 2. sırada 3 kez her defasında 2 ilm ve 5 kez her defasında ilm. kapatın. Kalan 21 omuz meğini 92. sıradan sonra katın. Diğer tarafı da karşıt ola-ak aynı şekilde tamamlayın. Kollar. Çift kat iple 52 ilm. başladın. 1 dönüş sırası yüz örün.
Sonra ilmek uzatmalı desenae devam edin, bunun için örnek şeması C ile çalışın. Eğimler için her iki yanda 25. sıradan itibaren şemada verildiği şekilde artırın ve ilm. desene uydurun= 72 ilm. 68. sırada kol yuvarlağı için eksiltmeleri her iki yanda şemada verildiği şekilde yapın. 80. sırada kalan 32 ilm. kapatın.
Tamamlanması: Parçaları gerin, nemlendirin ve kurumaya bırakın. Dikişleri kapatın. Yuvarlak şişle ve çift kat iplikle yaka açıklığı kenarından 100 ilm. alın Pervaz için 1 yuvarlak sıra ters örün. Sonra ilm. yüz kapatın. Kolları takın.

0 Kommentare: